U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

2013 Geen mens is een eiland

 

Het Verhaal


Deze voorstelling gaat over vijf mensen die elkaar twintig jaar geleden op de filmacademie hebben ontmoet en sindsdien een vriendengroep vormen. Inspiratiebron voor het stuk is het lied (en het beeld van de CD) “Niemand in de stad” van De Dijk.


De groep bestaat uit Snuif, een producer; Zuurtje, een actrice; Zoetje, een regisseur; Traan, een schrijver; en Spuitje, een verpleegkundige en de enige die niet meer actief is in de film- en theaterwereld. Ze ontmoeten elkaar jaarlijks, meestal tijdens een filmgala.
Zij hebben er een gewoonte van gemaakt om uiteindelijk te eindigen bij hun aller vriendin Spuitje.
Het stuk begint na afloop van de laatste première van een nieuwe blockbuster van Snuifs productiebedrijf  Premium Productions: Apocalyps.

Na afloop van de première zijn de vrienden wezen doorzakken. Als gewoonlijk eindigt de avond bij Spuitje. Maar deze keer is anders dan anders. We maken een bijzondere nacht en ochtend mee, en zien hoe hun vriendschap is ontstaan en hoe deze in de loop van de tijd is veranderd.

Een stuk over 5 mensen die gewend zijn aan de kleine (en soms grote) rituelen, die zichzelf verliezen, maar vooral ook elkaar bewaken.
Een groep van vijf, waar altijd wel even iemand uit wegvalt.

Over mensen die wild en woest om elkaar heen draaien.
Over de geheimen die ze voor elkaar hebben.
Over hun zoektocht naar echtheid.
Over onvoorwaardelijke liefde.
Over de trouw van vriendschap.

De cast

Zoetje: Marjan Herbschleb
Zuurtje: Jeanet Schurman
Spuitje: Myra Vervaart
Traan: Pelle Matla
Snuif: Patrick Wolthuis

Schrijver: Patrick Wolthuis
Regie & filmbeelden: Johan de Jong
Licht en geluid: Johan de Jong & Jaap van Egmond
Regie-assistente: Sandra Luijten